Hoe moet ik mij aanmelden voor het lidmaatschap?

Op de website vindt je een online aanmeldingsformulier. Indien je dit invult en verzendt, kun je zo spoedig mogelijk je lidmaatschapspas ophalen.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Je kunt je lidmaatschap opzeggen via het online opzegformulier of bij de ledenadministratie. Het opzeggen dient vóór 1 december te gebeuren.

Hoe kom ik aan mijn ledenpas?

Na aanmelding, betaling van de contributie en het inleveren van een digitale pasfoto kunt je je ledenpas afhalen in de kantine van het clubgebouw. Het kan tot 2 weken duren voordat de ledenpas is aangekomen. Je krijgt hiervan ook een bericht van de ledenadministratie. Met de pas kun je bij het afhangscherm een baan reserveren.

Als ik (voorjaars)competitie wil spelen, hoe moet ik mij dan opgeven?

De technische commissie (TC) organiseert de competities. Zodra de inschrijving voor de competitie open is (omstreeks mei/juni augustus/september) wordt je als lid door de Technische Commissie (TC) via een GTV Nieuwsbrief hierover geïnformeerd.

Voor welke teams kan ik mij opgeven?

De voorjaarscompetitie wordt gespeeld in teams op vrijdag, zaterdag of zondag. Je kunt je opgeven voor een gemengd team, een damesteam of een herenteam. De hogere teams spelen meestal op zondag.
De najaarscompetitie speelt op dezelfde dagen als de voorjaarscompetitie, maar je speelt soms minder of kortere wedstrijden.

Hoe worden de competitieteams samengesteld?

De Technische commissie  is verantwoordelijk voor de teamindeling. Bij de indeling wordt in eerste instantie gekeken naar je speelsterkte. Waar mogelijk wordt vervolgens rekening gehouden met je eventuele voorkeur voor spelers met wie je zou willen samenspelen,  c.q. het team waarin je zou willen spelen.

Wanneer heb ik kantinedienst?

Ieder lid heeft éénmaal per seizoen een kantinedienst. Het gaat dan om één dagdeel op zaterdag of zondag. Naast de reguliere kantinedienst is een team dat aan de voorjaarscompetitie deelneemt gedurende één week verantwoordelijk voor de kantinediensten in de avonduren. De indeling van deze weken wordt apart bekend gemaakt aan de captains van de betreffende teams. Zij bepalen vervolgens onderling wie wanneer gedurende die week dienst draait.

Wat moet ik doen als ik mijn kantinedienst niet kan doen?

Als je de kantinedienst niet kunt doen dan kun je de dienst ruilen via de kantinedienstplanner. Mocht het niet lukken om iemand te vinden met wie je kunt ruilen dan kan de dienst via het rooster worden afgekocht voor 50 euro. Dit kan tot maximaal 1 week voor de betreffende dienst. Wanneer je een probleem hebt met het draaien van de kantinedienst en je bent te laat om de dienst te kunnen ruilen of af te kopen, dan dien je in principe een boete te betalen van 60 euro. Wanneer je voorafgaand aan de kantinedienst die je niet kunt doen, contact opneemt met de kantinecommissie, dan kan, mits er sprake is van een goede reden, hierop een uitzondering worden gemaakt. Je kunt de kantinecommissie bereiken via kc@starkenborgh.nl of telefonisch, door contact op te nemen met het lid van de kantinecommissie dat achterwachtdienst heeft in de week waarin de betreffende dienst valt. Het achterwachtschema, inclusief de telefoonnummers van de leden van de kantinedienstcommissie, is te raadplegen via het rooster.

Waar kan ik de sleutels van de kantine ophalen?

De sleuteladressen vind je in het menu Contact.

Hoe werkt het afhangen (reserveren van een baan)?

Van Starkenborgh maakt gebruik van een afhangbord. Dit hangt in de hal bij de kleedkamers in het clubgebouw. Naast het bord hangt een instructie voor het gebruik van het afhangbord. Voordat je gaat tennissen moet je een baan reserveren.

Waar kan ik vinden of de banen bezet zijn?

Gedurende het seizoen kunnen er banen bezet zijn. Hierbij moet je denken aan competitie, lessen, toernooien, toss etc. Op het afhangbord kun je onder het kopje “overzichtbanen” zien wanneer de banen gereserveerd zijn.

Zijn de buitenbanen altijd open?

De buitenbanen (Gravel) zijn in principe het gehele jaar  door geopend. Vooral in de periode van 1 oktober tot 1 april is de bespeelbaarheid van de banen sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De leden van de baan- en gebouwencommissie of de groundsman bepalen of de banen bespeelbaar zijn.

Mijn kind heeft tennisles bij GTS. Is mijn kind nu ook automatisch lid van de tennisvereniging?

Voor kinderen zijn de lessen van de GTS en het lidmaatschap van GTV van Starkenborgh gekoppeld. Je betaalt één bedrag per maand. Voor dit bedrag ben je lid van de club en krijg je een keer per week les. Je geeft je één keer op en dan blijf je tot opzegging lid en de lessen volgen.

Er zijn twee ‘opzeg-momenten’: 1 april en 1 oktober. De opzegtermijn is 1 maand. (Dus opzeggen voor 1 maart of 1 september). Ruim voor het verstrijken van de opzegtermijn krijgt iedereen een herinnering per mail.

Zijn er avonden waar ik als nieuwkomer kan tennissen zonder dat ik een afspraak hoef te maken?

Ja, u kunt elke woensdagavond vanaf 19.00 uur meedoen aan de toss. Dan worden op vijf  banen korte wedstrijden gespeeld met telkens andere partners en tegenstanders. Zo kun je zonder afspraak tennissen en andere leden leren kennen.

Ik ben niet lid van de club,  kan ik wel op het park tennissen?

Ja, als introducé van iemand die wel lid is, kan je tegen betaling van 5 euro samen spelen.

Ik ben lid van de club. Kan ik in de winter op de kunstgrasbanen in de blaashal spelen?

Ja, maar de hal wordt in de periode van 1 oktober tot 1 april geëxploiteerd door SMASHING. Dit houdt in dat je, om in de winterperiode in de hal te kunnen spelen, een baan moet huren. Hiervoor kun je terecht bij: SMASHING, tel. 050-7501540. website: www.smashingtennis.nl

Ik wil mij als vrijwilliger verdienstelijk maken voor de club. Bij wie kan ik terecht voor meer informatie?

Je kunt informatie vragen over de verschillende commissies bij de secretaris van de vereniging, e-mail secretaris@starkenborgh.nl

Welke schoenen zijn toegestaan op de tennisbaan?

Voor het spelen op de Canada Tenn banen zijn tennisschoenen met een ingelegd (vlak) profiel verplicht. Hardloopschoenen en andere sportschoenen met een zwaar- of nop­penprofiel geven flinke schade aan de banen en zijn niet toegestaan. Op de kunstgras­banen zijn wel schoenen met een zwaarder profiel toegestaan.

Kan ik niet spelend lid worden?

Dat kan voor €15 per jaar.