Baan 1,2 en 3 zijn weer bespeelbaar, in het weekend van 11 en 12 maart staat groot onderhoud gepland en zijn de banen niet bespeelbaar.
Baan 4 wordt in de komende weken gerenoveerd door Wijnbergen (baanbouwer), baan 4 is tot die tijd niet te gebruiken.


We hebben te maken met kou, nu voornamelijk snachts met soms overdag ook nog temperaturen onder het vreispunt. De Canda Tenn banen worden ook wel “all weather” banen genoemd, maar bij vorst, en met name de opdooi, worden ze onbespeelbaar, en zijn het dus niet echt “all weather” banen.
Bij opdooi worden de banen zacht en komt er water uit de banen omhoog. Opdooi is daardoor te herkennen aan de plassen op de banen zonder dat het geregend heeft. De baan wordt door opdooi kwetsbaar en mag niet betreden worden. Om duidelijk te maken dat de banen niet betreden mogen worden, hangen de netten slap en hangen er bordjes met baan onbespeelbaar. Pas wanneer de baan gewalst is door de courtmanager en de netten weer strak gespannen staan mag er weer gespeeld worden.
Dit geld ook voor de minibaan, door de opbouw van de baan wordt de baan zacht bij opdooi. Wanneer de minibaan betreden wordt tijdens de opdooi trap je er gaten in die niet eenvoudig hersteld kunnen worden. Bij de minibaan komen er tijdens de opdooi geen plassen op de baan, het herkennen van opdooi bij de minibaan is hierdoor lastig. Daarom is het belangrijk de instructies van de courtmanager en anderen op te volgen en de baan niet te betreden bij opdooi. Bovendien is er op het hekje van de minibaan in het geval deze niet bespeelbaar is een bordje geplaatst en zit het hekje op slot.
Wanneer de banen weer bespeelbaar zijn wordt dit duidelijk gemaakt op de website en op het park. Wil je op de hoogte gehouden worden van de status van de banen, volg ons dan ook op Facebook pagina.
We hopen de banen weer snel open te kunnen stellen en gedurende de winter de banen zo lang mogelijk open te houden.
Bedankt voor jullie begrip,
De Baan- en gebouwencommissie.