GTV van Starkenborgh heeft een speciaal jeugdlidmaatschap en maakt gebruik van de drie kleurenfases van KNLTB Tenniskids. De verschillende fases die een kind doorloopt zijn rood, oranje en groen en worden hieronder kort uitgelegd.

Rood voor kinderen tot 9 jaar

De kinderen in deze leeftijd maken kennis met tennis. Ze leren de basis van het tennissen, ontwikkelen balgevoel en coördinatie. Er wordt gespeeld met een spons/foambal of speciale rode fase ballen. Het speelveld is 6 bij 12 meter (er kunnen 4 speelvelden op een tennisbaan gemaakt worden).

Oranje voor kinderen van 8 tot 11 jaar

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Hierbij hoort het aanleren van nieuwe slagen en techniek zodat de overstap naar het normale speelveld gemaakt kan worden. Het speelveld (driekwart van de baan) dat wordt gebruikt, lijkt al op het volledige speelveld, alleen is de lengte van de baan ingekort tot 18 meter. De ballen die gebruikt worden zijn geschikt voor de driekwartbanen (ze zijn zachter en lichter dan de normale gele tennisballen).

Groen voor kinderen van 10 tot 12 jaar

In deze fase wordt het gehele tennisveld gebruikt. Alleen de ballen zijn nog wat zachter (gaat wat minder hard). Tijdens deze laatste fase voor de gele fase worden de techniek, tactiek en de atletische vaardigheden versterkt om ze klaar te stomen voor het echte werk.

Geel voor kinderen vanaf 11 jaar

In deze fase wordt er gespeeld met gele ballen (waar ook de volwassenen mee spelen). Deze ballen zijn net wat harder dan de groene. De techniek en tactiek die is aangeleerd tijdens de vorige fase(s) wordt verder uitgebreid.

Wil je nóg meer weten over de kleurenfases dan kun je dat hier lezen.

Terug naar Jeugd