Voor het eerst organiseert de TC samen met SportconneXions een laddercompetitie in de winter. Een competitie waarin je elke twee of vier weken één wedstrijd tegen een ander lid van ongeveer hetzelfde niveau van onze vereniging kan spelen.

Deelname is gratis,  je hoeft alleen je niveau op te geven en op welke dagen je graag speelt. Je kan je meteen aanmelden via deze link: https://sportconnexions.com/nl/tennis/starkenborgh-winter/11391/, maar je kunt je ook later in het seizoen nog aanmelden. De eerste ronde begint aanstaande maandag 31 oktober.

Aanmelden 
Als je mee wilt spelen, is aanmelden nodig (óók als je eerder hebt deelgenomen aan de zomerladder). Geef je daadwerkelijke speelsterkte op bij aanmelden. Je wordt dan op jouw niveau ingedeeld. Zo speelt iedereen leuke en spannende wedstrijden. 

Eerste ronde of later meedoen
De eerste ronde van de ladder start maandag 31 oktober 2022 en de ladder eindigt eind maart of begin april.  Wil je in de eerste ronde spelen? Geef je dan voor maandag 31 oktober op. Aan- en afmelden kan zolang de laddercompetitie loopt. Je stroomt dan in een latere ronde in.

Uitschrijven
Je kunt je uitschrijven als je niet meer deel wilt nemen. Ben je tijdelijk niet beschikbaar voor de ladder, geef dit aan in je spelersprofiel in de clubladder app of de website van sportconnexions. Zo voorkom je dat wedstrijden niet doorgaan en teleurstelling bij andere leden. 

Baan reserveren
Je stemt samen met je tegenstander af wanneer en op welke baan je speelt. Afhangen is nodig. Op de zaterdagavonden zijn de banen in de Tjardahal beschikbaar voor de club. Er vindt dan wintercompetitie plaats, er worden enkele RC-avonden georganiseerd maar er zijn ook avonden om vrij te spelen (gewoon reserveren via de KNLTB.club-app). Kijk hiervoor op de winterkalender of in de agenda op onze website.

Enkele overige spelregels
Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger op de ladder staat. Verder is het een ongeschreven regel om als winnaar je tegenstander na afloop een drankje aan te bieden. Ten slotte stem je samen met je tegenstander af hoe lang je speelt en/of na hoeveel games of sets iemand heeft gewonnen. Houd hierbij wel rekening met het afhangen.

De volledige spelregels en uitleg vind je hier
https://sportconnexions.com/nl/tennis/starkenborgh-winter/11391/

Heb je vragen over de clubladder? Neem dan contact op met de technische commissie door te mailen naar: tc@starkenborgh.nl