De bouw van de minibaan
In de eerste bouw week (de week van 8 februari) zijn we gestart met het snoeien achter het clubhuis, alle struiken en boompjes zullen moeten wijken voor de nieuwe fietsenstalling. Ook is er deze week een begin gemaakt met het verwijderen van het hekje wat in de haag stond, bij de oude locatie van de fietsenstalling.

Halverwege de tweede week is de coniferenhaag gesnoeid, deze zal later verwijderd worden. Op 18 februari zijn de bomen, de haag en de grote coniferen gekapt, foto’s en een video hiervan zijn hier te vinden.

Zaterdag 20 februari zijn we bezig gegaan met het terrein waar de nieuwe minibaan komt. We hebben alle tegels verwijderd, planten veiliggesteld en de bloembakken gesloopt.

In de week van 22 februari wordt er een put geplaatst en zal er gestart worden met de graafwerkzaamheden bij de nieuwe fietsenstalling.
De nieuwe put is geplaatst en de laatste wortels van de bomen zijn verwijderd.

Er is ook een begin gemaakt met het slopen van de oude minibaan, het hekwerk is al verwijderd.

Dinsdag 8 maart zijn we begonnen met het uitgraven van de nieuwe fietsenstalling, woensdag gaan ze verder en wordt er zand aangebracht. Zaterdag wordt de fietsenstalling betegeld en verder afgemaakt. Op 11 maart zijn de stronken op de locatie van de minibaan verwijderd, het terrein is nu klaar om bebouwd te gaan worden. De baan bouwer gaat in de week van 28 maart beginnen met de aanleg. We hopen dat het eerder kan zodat we de nieuwe baan hebben liggen voor de competitie. Hiervoor zijn we geheel afhankelijk van het weer, bij vorst wordt het lastig werken en lopen andere projecten van de bouwer achterstand op, wat voor ons zou betekenen dat het bouwen bij ons later begint.

Zaterdag 12 maart hebben we tijdens de NL Doet dag weer druk gewerkt aan de verbouwing van het park. In alle vroegte (7 uur) is een groep van 9 vrijwilligers begonnen met het sjouwen van stenen. De stratenmakers die ons wilden helpen, legde de stenen er in een record tempo in. Ook het hekje van de sloot is geplaatst zodat er niets en niemand in de sloot terecht kan komen. Tegen het hek naar buiten zijn gaas hekken geplaatst, met daarvoor klimop planten geplaatst. In de komende jaren zal het hek mooi dichtgroeien, ook in de winter blijft deze klimop groen. De nieuwe fietsenstalling van 150 m² groot (twee keer zo groot als de vorige) is binnenkort beschikbaar om fietsen op te stallen. Het tegelwerk moet eerst wat rust hebben, en we moeten nog zand in de voegen vegen. Niet geheel in het straatje van de verbouwing van de minibaan maar toch de moeite waard om te benoemen. Toon Garritsen en zoon Daan hebben tijdens de klussendag de twee nieuwe bankjes naast baan 4 geplaatst. Foto’s van het vernieuwde park kun je hier vinden.

 

Na een aantal weken waarin de fietsenstalling is afgewerkt, is er maandag 4 april begonnen met de bouw van de minibaan. Het cunet is gegraven en daarin is het zand gestort. Dinsdag zijn de opsluitbanden geleged en is de laag met lavastenen aangebracht. Vrijdag doen ze de laatste voorbereidingen voor het leggen van de matten. Maandag worden de matten hgelegd en geplakt, ook wordt dan de belijning aangebracht. Dinsdag wordt het hek geplaatst.

De minibaan is klaar en ligt er mooi bij, ondertussen is het gras rond de minibaan ook mooi gegroeid en vormt het een mooi groen tapijt rond de rode baan.

Video’s
Hier kun je de video van het rooien van de bomen bekijken.

Hier kun je de video van het vrijmaken van het terrein voor de nieuwe minibaan bekijken.