Woensdagavond, tossavond

Iedere woensdag tijdens het zomerseizoen organiseert de recreantencommissie een tossavond. Iedereen vanaf 18 jaar kan hieraan meedoen. De toss is in principe bedoeld voor recreanten. Competitiespelers zijn vanaf 20.30 uur ook welkom. Voor nieuwe leden en beginnende spelers is de tossavond een goede gelegenheid om kennis te maken met andere leden van de club. De tossavond begint om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Ieder half uur wordt er opnieuw getost. De toss wordt geleid door één van de leden.

Hoe werkt het?

Als je wilt tossen kan je je racket in een van de witte plastic dozen leggen die bij de ingang van de kantine zijn opgesteld. Er zijn 6 verschillende dozen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen dames en heren en gespeeld, nog niet gespeeld en ronde overgeslagen. Uit deze dozen worden er willekeurig steeds één dames- en één herenracket bij elkaar gezocht. De eigenaars van deze rackets zijn dubbelpartners voor de volgende wedstrijd. Op die manier wordt er telkens met een andere partner gespeeld. Over het algemeen worden er gemengd dubbels gespeeld, maar dit is natuurlijk altijd afhankelijk van het aantal deelnemende mannen en vrouwen.

Minke > Niek

Woensdag 30 september leidde Minke voor de laatste keer de toss. Ze heeft dit zo lang gedaan dat niemand precies meer weet hoe lang (we schatten zo’n 17 jaar). Ze heeft de toss altijd met plezier in goede banen geleid. “Je moet soms even streng zijn” zegt ze, en iedere frequente tosser zal zich dit wel herinneren. Je racket moest absoluut in de juiste bak.

Minke geeft aan dat ze het tennissen niet gaat missen, maar de mensen absoluut wel. Op deze laatste toss van Minke was het park gezellig aangekleed, en werd haar een bos bloemen aangeboden vanuit het bestuur en de vereniging. Haar welbekende uitroep “Tijd, slepen en ballen mee!” hebben we op video vastgelegd: video (ook te zien rechtsonder op de homepagina in het Facebook kader).

Minke

De toss zetten we natuurlijk wel voort (zo lang het weer dat toelaat). Niek Oostvogel zal de rest van het jaar de toss leiden en vanaf 2016 komt er een kleine “commissie” die dit beurtelings gaat regelen.