Woensdagavond, tossavond

Iedere woensdag tijdens het zomerseizoen organiseert de recreantencommissie een tossavond. Iedereen vanaf 18 jaar kan hieraan meedoen. De toss is in principe bedoeld voor recreanten. Competitiespelers zijn vanaf 20.30 uur ook welkom. Voor nieuwe leden en beginnende spelers is de tossavond een goede gelegenheid om kennis te maken met andere leden van de club. De tossavond begint om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Ieder half uur wordt er opnieuw getost. De toss wordt geleid door één van de leden.

Hoe werkt het?

Als je wilt tossen kan je je racket in een van de witte plastic dozen leggen die bij de ingang van de kantine zijn opgesteld. Er zijn 6 verschillende dozen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen dames en heren en gespeeld, nog niet gespeeld en ronde overgeslagen. Uit deze dozen worden er willekeurig steeds één dames- en één herenracket bij elkaar gezocht. De eigenaars van deze rackets zijn dubbelpartners voor de volgende wedstrijd. Op die manier wordt er telkens met een andere partner gespeeld. Over het algemeen worden er gemengd dubbels gespeeld, maar dit is natuurlijk altijd afhankelijk van het aantal deelnemende mannen en vrouwen.

Een stukje geschiedenis:

Minke heeft een hele lange tijd de toss geleid. Tijdens haar laatste tossen hebben we haar welbekende uitroep “Tijd, slepen en ballen mee!” op video vastgelegd: video (ook te zien rechtsonder op de homepagina in het Facebook kader).

Minke